🤍 Somen selailu 🤍

Kun et kuitenkaan pääse siitä eroon kuten olet monta kertaa haaveillut tekeväsi, olisiko sittenkin parasta lisätä aikatauluihin sille oma aikansa.

Olisi.

Se on ystävän teko itseäsi kohtaan.

📥 Sähköposteihin vastaaminen 📤

Olet hienosti onnistunut kirjaamaan kalenteriin päivän päätehtävät, mutta entä se kaikenlainen pikkusälä jota kuitenkin putoilee – esimerkiksi yllättävät sähköpostit joihin on reagoitava jotenkin.

Sekin olisi hyvä aikatauluttaa, jotta sen miettiminen ei vie aikaa niiltä tärkeiltä tehtäviltä.

⏳ Pieni tauko aivoillesi, välipalalla tai ilman 🫐

Varttitunnin lepo ja aivojen nollaaminen on hyödyllisempi kuin mikään sellainen mitä saisit siinä samassa ajassa aikaan. Voit tehostaa vaikutusta nauttimalla terveellistä välipalaa tai hupsuttelemalla jonkun läheisen – lapsen tai aikuisen – kanssa. Tai molempia!

🙌 Toisten hyväksi tehtävät asiat 🙌

Onko koiralla, kumppanilla tai jälkikasvulla tapana keskeyttää tekemisesi? Oletatko (virheellisesti), että siihen on tulossa pikainen muutos?

Sen sijaan, että turhaudut ja koitat jotenkin luovia tilanteiden läpi, mitäpä jos miettisit tekemisesi niiden ympärille!

🛏️ Aika joka kuluu nukahtamiseen 🛌

Aiot siis nukkua suositellut 8 tuntia yössä, eli suuntaat sänkyyn kympiltä, jotta voit pinkaista uuteen päivään tasan kuudelta. Mutta unohdit, ettet kuulu siihen marginaaliseen vähemmistöön, joka nukahtaa saman tien kun pää painuu tyynyyn?

Jos historian valossa on odotettavissa, että nukkumatin vierailu tuppaa venymään, varaathan siihen riittävästi aikaa. Sillä varmistat, ettei unensaannin viivästyminen aiheuta tuskastumista ja siirrä sitä entisestään.

Essi Juvakka 
viestintävalmentaja, psykologi PsM, psykoterapeutti ET, perheterapeutti
Puhelin

040 756 7374

Sähköposti
[email protected]
Seuraa

 

Ota yhteyttä
Fill out my online form.
Share This