Seitsemältä töihin ja neljältä kotiin

Se on sellainen työmiehen maanantai

Seitsemältä töihin ja neljältä kotiin

Se on sellainen työmiehen maanantai

Kyllä, alussa vapaasti lainattua Irwin Goodmania koska halusin muistuttaa sinua tästä: Työ ei koskaan rakasta takaisin

Moni meistä – ehkä sinäkin – rakastat omaa työtäsi, mutta se ei koskaan rakasta takaisin.

Työ ei kirjoita kauniita kirjeitä. Ei lausu leperteleviä lauseita. Ei halaa hanakasti tai hiero hiertäviä hartioita. Ei kysy kuulumisia, puhu pehmoisia. Ole valmis antamaan kaikkea sinun puolestasi.

Vai oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa joku on jäämässä eläkkeelle, ja työuranpäätös-kahveilla valittelee, että on tehnyt liian vähän töitä? 

Sen sijaan liian moni harmittelee, ettei ole antanut riittävästi aikaa ja tilaa niille ihmisille ja asioille, joille olisi halunnut.

Aina en ole korvattavissa

Onkin hyvä huomata, että työntekijänä olen aina korvattavissa. Eikä tämä tarkoita, että menen tästä eteenpäin aina sieltä, mistä aita on matalin. Kuitenkaan monissa muissa rooleissa, mitä itse kullakin omassa elämäntilanteessa on, en ole. En siskona, veljenä, ystävänä, kummina, isänä ja äitinä, mummona, pappana, enkä kovin helposti kumppaninakaan.

Mennään siis ajassa hieman eteenpäin. Olen ikäihminen ja asun vanhainkodissa tai palvelutalossa tai olen niin hyvässä kunnossa, että elän edelleen omassa kodissani. Vierailuaikana ovelleni koputetaan.

Onko oven takana käppyräselkäinen vanha esihenkilöni, joka kiertää tapaamassa kaikkia niitä, jotka antoivat 24/7 kellon ympäri kaikkensa työlle vai kenties minulle tärkeä ihminen?

Minkä lupauksen annat itsellesi tänään, jotta oven takana on juuri niitä ihmisiä, joiden toivot siellä olevan? Miten lupauksesi kuuluu?

”Lupaan, että…”

HyvinvointiPysäkkisi tänään: Työ ei rakasta takaisin (video 3 min) 

Essi Juvakka 
viestintävalmentaja, psykologi PsM, psykoterapeutti ET, perheterapeutti
Puhelin

040 756 7374

Sähköposti
[email protected]
Seuraa

 

Ota yhteyttä
Fill out my online form.
Share This