Tulla kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään.

Työyhteisön kehittäminen

Työyhteisön tilanne oli hyvin vaikea. Esihenkilö ei saanut ääntään kuuluville ja hänen määräyksilleen jopa naurettiin. Työyhteisössä oli esillä myös kiusaamista tiettyjä henkilöitä kohtaan. He olivat uupumuksen takia usein sairaslomalla. Työntekijöissä oli muutama vahva persoona, jotka saivat mukaan osan työntekijöistä. Pahan puhuminen esihenkilöstä ja työntekijöistä oli lounaiden ja kahvipöytäkeskustelujen vakioaihe. Tietyt ihmiset eivät voineet työskennellä samassa vuorossa. Tämä aiheutti paljon vaikeuksia ja mielipahaa. Työvuorojen jakamisessa jotkut kokivat tulevansa syrjityiksi ja toisia suosittiin. Jopa puolet ihmisistä kävi työterveydessä purkamassa omaa pahaa oloaan lääkärille ja psykologille. Myös masennuslääkkeiden tarvetta oli kahdella työntekijällä. Moni oli kuitenkin sitä mieltä, että esihenkilö oli mukava ja hoiti työnsä hyvin. Esihenkilölle tarjottiin coachingia noin kerran viikossa kolme kuukautta ja sen jälkeen harvemmin. Yhteensä coaching kesti 10 kuukautta. Työntekijät haastateltiin prosessin aikana kukin kaksi kertaa (45 min. ja 30 min.). Työyhteisövalmennuksia pidettiin kolme.

Esihenkilö tarttui toivottuihin muutoksiin ja oli hyvin motivoitunut kehittymään omassa työssään. Hän huolehti siitä, että yhdessä kirjoitetut Työyhteisön Pelisäännöt toteutuivat. Tilanne parani huomattavasti. Jo ensimmäisen valmennuksen jälkeen turhat poissaolot jäivät pois, työterveyden kuormitus väheni ja ihmiset kuvailivat viihtyvänsä huomattavasti paremmin. Myös vahvat persoonat katsoivat yhtä lukuun ottamatta peiliin ja sitoutuivat pelisääntöihin. Hankkeen lopuksi tilanne oli saatu lähes kiitettävälle tasolle.

Työhyvinvointitutkimuksen jälkeen esihenkilölle ja hänen työntekijöilleen tarjotaan tukitoimia niissä tapauksissa, kun arvosanat ovat heikkoja (esim. asteikolla 1-5 keskiarvo on 3.4 tai alle sen). Työskentely voi käynnistyä myös yleisestä tarpeesta kehittää työyhteisöä ja esihenkilötyötä tai suoraan jatkohoitotoimista, jos tutkimuksen purku on jo tehty.

Muiden esihenkilöiden ja tiimien osalta luotetaan siihen, että he purkavat tutkimustulokset itsenäisesti ja tarttuvat tarvittaviin kehitettäviin asioihin, ellei päätetä toisin ja tarjota seuraavia tukitoimia kaikille tiimeille ainakin jossain laajuudessa. Modulit voidaan ostaa erikseen tai yhdessä. Parhaisiin tuloksiin päästään kuitenkin toteuttamalla kaikki modulit jossain laajuudessa.

Tutustu modulien sisältöihin alla olevista linkeistä ja pyydä tarjous.

Essi Juvakka 
viestintävalmentaja, psykologi PsM, psykoterapeutti ET, perheterapeutti
Puhelin

040 756 7374

Sähköposti
[email protected]
Seuraa

 

Ota yhteyttä
Fill out my online form.
Share This