Tarinat alkavat “Olipa kerran…”

Siispä olipa kerran Maisa Maanantai, Tatu Tammikuu ja Marjukka Marraskuu. He viettivät joulua ja uutta vuotta uupuneina ja stressaantuneina rankan syksyn jälkeen. He eivät väsymykseltään edes muista loppuvuodesta juuri mitään.

Siispä he halusivat aloittaa vuoden hyvinvoinnin merkeissä. Maisa Maanantai päätti aloittaa paremman elämän heti maanantaina, Tatu Tammikuu tähtäsi tammikuun alkuun.

(Marjukka Marraskuu heitti hyvinvointinsa ja jaksamisensa miettimisen taka-alalle jo edellisen vuoden lopussa. “Kaikki menee kuitenkin pieleen. Ihan sama.”, Marjukka surkutteli väsynyttä ja surkeaa oloaan. Uni on kateissa ja katkonaista. Mikään ei huvita. Iloa tuottavat asiatkin ovat menettäneet viehätyksensä.)

Maisa Maanantain ensimmäinen viikko meni hyvin.

Hän söi joka päivä lounasta, piti työpäivän aikana taukoja ja kävi iltaisin kävelyllä. Myös Tatu Tammikuu pisti koneensa kiinni hyvissä ajoin, eikä vastannut iltaisin työpuhelimeensa. Maisa soitteli Tatulle innoissaan, miten hyvin molempien vuosi on alkanut.

Nyt on maaliskuun puoliväli. Mitä luulet, että Maisa ja Tatu tekevät tänä iltana?

Joko Maisa istuu päivät koneensa ääressä ilman taukoja juoden pelkästään kahvia, vai tekeekö hän huomiselle terveellisiä eväitä?

Makaako Tatu sohvalla jaksamatta edes keskustella, ja lähettää työpostia vielä klo 21.30, vai onko hän lenkillä?

Entäs millaisella mielellä lienee Marjukka?

Essi Juvakka 
viestintävalmentaja, psykologi PsM, psykoterapeutti ET, perheterapeutti
Puhelin

040 756 7374

Sähköposti
[email protected]
Seuraa

 

Ota yhteyttä
Fill out my online form.
Share This