Itsensä, ihmisten, osaamisen ja suoritusten johtaminen

Kuinka selvitä itsensä johtamisen, ihmisten johtamisen, osaamisen johtamisen ja suorituksen johtamisen viidakossa? Mitä vaadit itseltäsi ja muilta?

Mistä kehittyvät osaava ja kehittyvä henkilöstö ja oppivat ja vuorovaikutteiset työyhteisöt? Osaanko ottaa huomioon koko organisaation ja henkilöstön osaamisen? Riittävätkö resurssit henkilöstökoulutukseen ja työyhteisön kehittämiseen?

”Viime kädessä johdan aina itsestäni käsin ihmisiä”

Liian kauan yhtä ja samaa? Teenkö asioita, joista pidän vai jotka vievät kehitystä eteenpäin?

 • Vaadinko asioita, jossa en itse toimi esimerkkinä?
 • Mikä on junnannut meillä 2 vuotta, 5 vuotta, 10 vuotta?
 • Johtaminen kriittisenä menestystekijänä. Kilpailuetu on helpompi menettää kuin saavuttaa. Strategiaa käytännön työssä, tarvittavan osaamisen määrittelyä, nykyisen osaamisen arviointia ja kehittämistä.
 • Persoonallisuuden piirteet ja henkilökemiat osana onnistunutta johtamista.

Hiljainen tieto näkyväksi

 • Ihmisten kehittyminen: osaamisen kehittäminen, ylläpito, siirtäminen ja uuden hankkiminen.
 • Johtamisen askeleet, tyypit ja tasot osana onnistumista. Minkä näkökulman valitsemme tänään, huomenna ja tulevina vuosina?
 • Millaista on osaamisen jakautuminen työryhmässä tai tiimityössä? Miten osaamistaso on viisasta määrittää?

Sisäinen ja ulkoinen asiakkuus

 • Oman yksikön etu vai laaja-alaista yksiköiden yhteistyötä? Näin saavutan oikeaa asennetta, työniloa, motivaatiota ja positiivisen flown.
 • Pakkopullaa vai panostusta? Kehitys- ja valmennuskeskustelut, rekrytointi ja perehdytys. Näin rakennan yksilölliset kehittämissuunnitelmat ja osaamisprofiilit.
 • Keskustelua vai lomakkeiden täyttämistä? Miten työntekijät kokevat työyhteisön yhteisöllisyyden, luottamus ja välittämisen?
 • Reunaehdot ja realiteetit – Viisas katse tulevaisuuteen.

Vahvuuteni ja Kehityskohteeni

Lämmin suositus

Essi on toiminut Helsingin seudun kesäyliopiston kouluttajana lähes kymmenen vuoden ajan. Koulutusaiheet ovat vaihdelleet viestinnän ja vuorovaikutuksen teemoista henkilöstö- ja esimiestyöhön. Asiakaspalaute hänen koulutuspäivistään on ollut aina kiitettävää. Erityistä kiitosta Essi on saanut selkeydestä, asiantuntemuksesta ja hyvin rakennetuista koulutuspäivistä. Työskentely Essin kanssa on ollut erittäin sujuvaa, täsmällistä, luotettavaa ja mukavaa. Kouluttajana hän on helposti lähestyttävä ja asialleen paneutunut. Helsingin seudun kesäyliopisto on ollut erittäin tyytyväinen yhteistyöhön hänen kanssaan yhteistyön jatkuessa edelleen. Voimme siis lämpimästi suositella yhteistyötä Essi Juvakan kanssa.

Essi Rongas, koulutussuunnittelija, Helsingin seudun kesäyliopisto

Essi Juvakka 
viestintävalmentaja, psykologi PsM, psykoterapeutti ET, perheterapeutti
Puhelin

040 756 7374

Sähköposti
[email protected]
Seuraa

 

Ota yhteyttä
Fill out my online form.
Share This