”Ei kai kukaan halua olla HIRVIÖjohtaja”

Meidän kehityskeskustelut on kyllä ihan silkkaa ajan tuhlausta. Ihan sama mitä sovitaan, pomo ei ikinä hoida omaa osuuttaan siitä.

Meillä oli palaveri, jossa henkilökuntaa kehuttiin kolmella lauseella ja sen perään haukuttiin kaksi tuntia kaikesta mitä oltiin jätetty tekemättä. Rahaa oltiin kuitenkin tahkottu firmalle tuplasti yli budjetin.

Joo, sillä pomolla on kyllä omat suosikkinsa joiden kanssa käydään töiden jälkeen terassilla. Siellä ne sit juttelee kaikki työhön liittyvät asiat läpi ja ihmettelee kun me muut ei olla koskaan kuultukaan koko asiasta mitään.

Jotenkin kummasti kaikki oli kyllä kuulleet mun masennusdiagnoosista vaikken itse ollut kertonut kuin mun 70-vuotiaalle kummitädille siitä. Ja esimiehelle.

Puhuttelut ei tosiaan ollut asiallisia ja rakentavia, vaan mua kohtaan erittäin alistavia, mentiin ihan henkilökohtaisuuksiin asti. Muun muassa mun pukeutumista ja kehoa kommentoitiin epäasialliseen sävyyn.

Joo, onhan näitä… tiimissä ulkopuoliseksi jättäminen, ideoiden ja mielipiteiden huomiotta ottaminen, selän takana paskan puhuminen….

Ikäviä esimerkkejä löytyy vaikka kuinka paljon, vaikka niin ei tarvitsisi olla.

Ihmiset ovat kuvailleet minulle esihenkilöitään mm. näillä sanoilla: hiirimäinen hissukka, empatiakyvytön mikromanageeraaja. Vastuun välttelijä. Nuoleskelija. Kohtelee kaikkia tasapuolisen epäoikeudenmukaisesti. Impulsiivinen.

Ja Hirviöjohtaja.

Ei kai kukaan halua olla Hirviöjohtaja!

Eräs sittemmin yrittäjäksi ryhtynyt tuttavani mainitsi, että hänellä on ollut parisenkymmentä esihenkilöä ja niistä yksi on ollut hyvä. Se on kyllä todella kehno prosentti, kun näitäkin vaihtoehtoja olisi:

On ollut todella ilo työskennellä Simon alaisuudessa. Olen oppinut häneltä valtavasti muun muassa neuvotteluun valmistautumisesta ja siellä toimimisesta. Jokainen meidän tiimissä kokee valtavaa arvostusta häntä kohtaan, ehkä siksi, että hänkin selvästi arvostaa meitä.

Olin ollut vasta pari päivää töissä, kun kokouspalvelutiimin esihenkilö kysyi, että tiesitkö kuka tuo mies oli, joka kävi äsken hakemassa itselleen kahvin ja kyseli kuulumiset. Eipä minulla ollut hajuakaan siitä, että olin juuri jutellut pääjohtajan kanssa, mutta aikaa myöten selvisi, että hänellä oli tapana jättää jälkeensä hyvää tuulta kaikkialle talon sisällä.

Kuka tahansa voi ottaa nämä johtamistaidot haltuun

Siksi olen koostanut HIRVIÖvalmennus-nimisen kokonaisuuden, pelin joka etenee kuin palapelin kokoaminen.

Keskimmäinen pala olet sinä itse. Se tekee jokaisesta palapelistä hieman erilaisen.

Mitä HIRVIÖvalmennus antaa?

HIRVIÖvalmennus antaa sinulle psykologisen johtamisen taitoja ja varmuutta johtajana ja esihenkilönä toimimiseen. Saat vastauksia juuri sinua askarruttaviin kysymyksiin ja opit, miten haasteellisimmissakin tilanteissa pystyt toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla, vaikka aiemmin tapanasi olisi ollut millainen ”pimahtelu” tahansa.

Saat valmennuksessa paljon ”tiskin alaista” tietoa ja ymmärrystä ihmisten johtamisesta, miten ihmisiin vaikutetaan ja mikä on tapasi olla vakuuttava, vaikuttava, tasapuolinen ja tasa-arvoinen johtaja. Nämä ominaisuudet parantavat tutkitusti työilmapiiriä, millä taas on vaikutusta niin rekrytoinnissa, työpaikan veto- ja pitovoimassa, sairauspoissaoloissa ja tottakai tuottavuudessa ja tuloksissa.

HIRVIÖvalmennuksesta saat myös taitavat ”psykologiset silmät” henkilökohtaiseen johtamistyöhösi.

Ei kai kukaan halua tulla kuvatuksi termillä HIRVIÖjohtaja. Siksi me tarkastelemme johtamisen osa-alueita, joilla haluamme taltuttaa taskussamme asuvan, johtamistaitojamme sabotoivan ”sisäisen hirviömme”.

Miten HIRVIÖvalmennus eroaa muista johtamisvalmennuksista?

HIRVIÖvalmennus pohjautuu laaja-alaisesti psykologiseen johtamiseen. HIRVIÖvalmennus ei nojaa mihinkään yksittäiseen teoriaan tai ismiin, vaan olen kerännyt tähän valmennukseen kaikki suosikkioppini lähes 30 vuoden aikana, kun olen auttanut yli 2000 johtajaa murtautumaan ulos Hirviöjohtajan roolista, johtajana kamppailusta, epävarmuudesta, turhautumisesta ja vuorovaikutusvaikeuksista.

Ohjeet ja opit, jotka tutkimusten mukaan auttavat sinua johtamisessa, on pureskeltu konkreettisiksi ja  käytännönläheisiksi, jotta ne on helppo ottaa käyttöön heti seuraavassa johtamistilanteessa.

Emme puhu valmennuksessa vaikeilla termeillä tai korota ammattitaitoamme ”johtamisjargonilla”, valmennuksessa ei vilise vaikeita sanoja ja käsittämättömiä lauseita.

Pääset itse testaamaan oppeja heti seuraavana työpäivänä yhdessä johdettaviesi kanssa.

Hirviövalmennuksessa lähestytään johtamista ikään kuin palapelinä. Useimmat ihmiset kokevat palapelien kokoamisen rentouttavana ja palkitsevana, ja sitä mekin tavoittelemme!

Jos emme ole tuttuja jo etukäteen, minä olen Essi Juvakka.

Viestintävalmentaja, psykologi PsM, psykoterapeutti ET ja perheterapeutti jo yli 25 vuoden ajan. Olen valmentanut sadoilla työpaikoilla tuhansia esihenkilöasemassa olevia ihmisiä näistä samoista aiheista yrityksissä, kunnissa, ammatti- ja työnantajaliitoissa, ministeriöissä, seurakunnissa, oppilaitoksissa ja yhteisöissä. Lisäksi olen coachannut ja työnohjannut esihenkilöitä yksilöinä ja ryhmässä.

Taustastani johtuen valmennuksessa korostuvat tietenkin psykologiset ja viestinnälliset menetelmät ja näkökulmat. Vaikka me ihmiset olemme kovin erilaisia, olemme pohjimmiltaan ja aidoimmillamme myös hyvin samanlaisia tarpeinemme ja toiveinemme.

Yksi ihmisen perustarpeista on tulla nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään ja sitä korostan kaikissa valmennuksissanikin.

Jokaisen ihmisen suuri tarve on tulla kuulluksi ja nähdyksi juuri sellaisena ihmisenä kuin hän on.

Viimeaikaisia yhteistyökumppaneita mm.
Suomen Yrittäjät, Peikko Finland Oy, Peikko Group Oy, Siuntion kunta, Keravan kaupunki, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry, Helsingin Yrittäjät, Tehy, Työelämän osaamisverkosto Askel Oy, Kesko, Ruokavirasto, Helsingin seudun kesäyliopisto, Suomen Psykologiliitto, Suomen Sairaanhoitajat, Ekonominaiset, HUS-kuntayhtymä, Espoon koulutuskuntayhtymä Omnia, Ekonomiyrittäjät, SOK, Tampereen yliopisto, Valtakunnansyyttäjänvirasto, Oikeusministeriö, Ulkoministeriö ja Sol.

Työarkeen käytännönläheiset vinkit

Olemme tehneet Siuntion kunnassa menestyksekästä yhteistyötä Essive Oy:n kanssa. Koulutuksia on pidetty muun muassa onnistuneesta kehitys- ja tavoitekeskustelusta sekä taitavasta ajanhallinnasta ja vuorovaikutuksesta. Erityisen paljon on valmennuspalautteen perusteella pidetty työarjen käytännönläheisistä vinkeistä, joista on oikeasti hyötyä ja jotka muistetaan. Kukapa ei muistaisi ”kilttiä kettua keskellä päivää”.

Anders Ahlskog, henkilöstöpäällikkö, personalchef, Siuntion kunta, Sjundeå kommun

Lämmin suositus

Käytännönläheinen teollisuusalan organisaatiomme ja Essive Oy:n konsultin valmennustapa kohtasivat hyvin toisensa mukaansatempaavassa ja osallistavassa kaikille esihenkilöillemme suunnatussa valmennuskokonaisuudessa. Oppien avulla pystyi ymmärtämään johtamisen psykologiaa ja käsittelemään monia esihenkilötyön haasteellisia vuorovaikutustilanteita. Myös esihenkilön oma jaksaminen huomioitiin erilaisten harjoitteiden ja muistilistojen avulla. Jokainen osallistuja keskittyi poikkeuksellisen hyvin jokaiseen valmennuspäivään.

Minna Lähteenmäki, henkilöstöpäällikkö, Peikko Finland Oy / Peikko Group

Yhteistyötä yli 20 vuoden ajan

Olemme tehneet Essin kanssa yhteistyötä yli 20 vuoden ajan esihenkilötyöhön ja johtamiseen liittyvissä koulutuksissa. Yhteistyö Essin kanssa on sujuvaa ja Essi on todellinen ammattilainen omalla kentällään. Essin koulutukset myös saavat aina paljon positiivista palautetta osallistujilta.

Heidi Jäntti, Koulutuspäällikkö, Suomen Yrittäjien Sypoint Oy, Suomen Yrittäjät

HIRVIÖvalmennus koostuu näistä palasista 

Vuorovaikutus ja yhteistyö

 • Mitä ovat vaikuttavat vuorovaikutustaidot ja yhteistyö
 • Miten hyväksyn erilaisuutta, tulen kuulluksi, ennakoin ja sitoudun omaan työhöni
 • Numerot 1, 3, 7, 6-7, 17, 15, 20, 100 ja 95 onnistumisen avaimina
 • Rajojen asettamisen taito ja toisten rajojen kunnioittaminen
 • Muokkaus, mukautuminen, peesaus vuorovaikutuksen parantajina
 • Se, mitä luvataan, tehdään
 • Ja paljon muuta!

Ajanhallinta ja itsensä johtaminen

 • Konkretia ja muutostarpeet omassa ajankäytössäni ja kalenterissani
 • Tärkeysjärjestys toimintaan: tärkeä vai kiireellinen – näin kampitan HuijariKiireellisetTyypit, HuijariKiirellisetTehtävät ja HuijariKiireellisetPaikat
 • Jokainen palikka ratkaisee
 • Realistinen tavoite ja osatavoitteet
 • Minä johdan itseäni ja hallitsen aikaa, eikä aika hallitse minua
 • Ja paljon muuta!

Minä valmentavana johtajana

Elämä on 10 % sitä, mitä tapahtuu ja 90 % sitä, miten reagoimme siihen.

 • Näin innostan ja sytytän yksilön ja ryhmän ja hyödynnän vaikuttavat vuorovaikutustaitoni
 • Tunteet osana vuorovaikutusta: hallitsenko tunteeni? Häkeltynyt ja provosoitunut häviää aina. Olenko aktiivinen vai passiivinen?
 • Näin saan viestini perille ja löydän oikean kanavan.
 • Muokkaus, mukautuminen, peesaus vuorovaikutuksen parantajina.
 • Riittämättömyyden ja suuttumuksen tunteet.
 • Ja paljon muuta!

Näin kohtaan erilaiset ihmiset ja haasteelliset vuorovaikutustilanteet

 • Miten tulkitsen erilaisuutta
 • Erilaiset viestintätyylit, vastaanottamis- ja hahmottamistavat
 • Miten pysyn aikuisena vaikka suututtaa – minä hallitsen tunteitani, eivätkä tunteet hallitse minua 
 • Miten osaan muokata ja mukauttaa omaa viestintääni vastapuolen viestintätyylin mukaan
 • Skaalaus vuorovaikutuksen parantajana.
 • Rajojen asettamisen taito ja toisten rajojen kunnioittaminen
 • Samanlainen kuin minä – Plussaa vai miinusta?
 • Taito tekee vaikutuksen – Asenne tuloksen
 • Ja paljon muuta!

Kehitys-, tavoite-, palaute- ja onnistumiskeskustelut

 • Onnistuneen keskustelun askelmerkit
 • Näin valmistaudun oikein ja varaudun vaikeimpiin kysymyksiin, kommentteihin ja vastaväitteisiin
 • Taitava palautteenantaminen: vahvuudet ja kehityshaasteet
 • Uskallanko nostaa asian esille? Kuuntelemisen ja puhumisen taidot
 • Mitä on vakuuttavuus, jämäkkyys ja esiintymisvarmuus
 • Näin annan rakentavaa palautetta
 • Ja paljon muuta!

Hybridityön haasteet ja mahdollisuudet

 • Miten osaan motivoida hybridityössä -vinkit motivointiin
 • Minä etätyö-, lähityö- ja hybridityön mestarina
 • Näin vältän väärinymmärryksiä
 • Etäpalaverissa ja puhelimessa viestintätaidot korostuvat. Mitä sanon ja miten sanon – sanattoman viestinnän merkitys
 • Taito tekee vaikutuksen – Asenne tuloksen
 • Saanko motivoida ja innostaa positiivisia Tanhupalloja vai aina negatiivisia Aina Inkeri Ankeisia
 • Ja paljon muuta!

Menestyksekäs muutosjohtaminen

 • Mikään ei ole niin pysyvää kuin muutos

  Aivot sanovat muutoksen ja uuden edessä EI
  Näin annan aivoille muutoksiin tarvittavan ajan

 • Kriisi vaatii kolminkertaista luottamusta esihenkilötyössä – miten rakennan muutoksen vaatimaa luottamusta
 • Yhtenäinen toimintakulttuuri onnistumisen edellytyksenä
 • Etenen ja seilaan eteen ja taaksepäin
 • Ja paljon muuta!

Oma jaksaminen ja hyvinvointi, työhyvinvoinnin johtaminen

 • Kokonaishyvinvointi on poikkeuksellisen tärkeää – kuinka osaan rajata ja sanoa oikeassa kohdassa EI ja KYLLÄ
 • Uni ja palautuminen hyvinvoinnin takeena
 • Onnistumisen, riittämättömyyden ja syyllisyyden tunteet
 • Vapaa-aika voimavarana työelämässä – työ voimavarana vapaa-ajalla
 • Näin selviän työelämän paineissa
 • Tyytyväinen työntekijä – oma hyvinvointi
 • Ja paljon muuta!

Kenelle valmennus on tarkoitettu

Valmennukseen voivat osallistua johtajat ja esihenkilöt tai esihenkilötyöhön siirtyvät/hakevat, ja se sopii myös HR-ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään paljon johtajia.

Jokainen osallistuja peilaa asioita aina oman työnkuvansa kautta.

Tärkeät päivämäärät

Valmennus starttaa 24.4.2024

Tapaamme yhteensä 4 kertaa 

Kaikista tapaamisista jää käyttöösi tallenteet.
Niiden välissä annan sinulle myös välitehtäviä ja harjoituksia pohdittaviksi yksin tai yhdessä sparrauskumppanin kanssa.

Valmennuksen hinta

HIRVIÖvalmennus

1995,-

(+ alv. 24 % yht. 2473,80)

Haluan maksaa valmennuksen kahdessa erässä

Rajoitettu paikkamäärä:

VIP HIRVIÖvalmennus

Sisältää 2 x 2 h henkilökohtaisen coaching-tapaamisen

3300,-

(+ alv. 24 % yht. 4092,-)

Haluan maksaa VIP-valmennuksen kahdessa erässä

Jos samasta yrityksestä tulee useita osallistujia, pakettihinnat löydät tästä

2 hengelle
3600 e + alv.
VIP 6200 e + alv.

3 hengelle
5200 e + alv.
8100 e + alv.

5 hengelle
9000 e + alv.
14 000 e + alv.

Pyydä lasku

HIRVIÖakatemia

HIRVIÖvalmennuksen käytyäsi sinusta tulee HIRVIÖAkatemian jäsen.

HIRVIÖAkatemia on omaehtoinen Teamsissa kokoontuva sparrausryhmä, jonka osallistujat ovat tuttuja 7 viikon yhteiseltä matkalta ja  jatkaa toistensa sparrailua.

Kenties jonkun kanssa henkilökemiat toimivat niin loistavasti, että saatatte sparrailla myös ryhmän ulkopuolella kahdestaan kasvokkain tai etänä!

HIRVIÖakatemia on siis valtava johtajakokemus, parhaat käytännöt ja helposti katoava hiljainen tieto, jonka avulla saadaan loistavia tuloksia ilman euronkaan satsausta.

Tämän pilotin jälkeen valmennuksen hinta tulee asettumaan noin 3500 euroon, joten jos johtajakoulutus on ollut mielessä, nyt on aika toimia.

Uskallan luvata, että HIRVIÖvalmennus täyttää kaikki odotuksesi ja jopa ylittää ne monin verroin. Sinulla on kuitenkin 14 päivää aikaa tutustua valmennukseen itse, ja jos et ole tyytyväinen saat rahasi takaisin.

Voit siis testata valmennusta 2 viikon ajan ja vasta sitten päättää, pidätkö valmennuksen. Reilua, eikö?

Ystäväni totesi kerran, että varmin ja suosituin tapa päästä eroon pienistä ongelmista on antaa niiden kasvaa isoiksi. 

Niin klishee kuin se onkin: mikään ei muutu jos mikään ei muutu. 

Hyvällä johtamisella on hyvät seuraukset. Hyvinvoiva henkilöstö tekee hyvää tulosta. 

Luottamuksellisessa ilmapiirissä uskalletaan ottaa esiin myös hankalat asiat.

Ja päinvastoin.

Kuten aiemmin mainitsin, nämä taidot voi ottaa haltuun kuka tahansa. Jos sinulla on niissä puutteita, olisiko aika korjata ne?

Jäikö sinulle kysymyksiä? Laita minulle sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Miten en johtajaksi/esihenkilöksi ryhtyessä tajunnut, että tämähän on ihmissuhdetyötä. Vaikka en osaisi mitään ja vain kuuntelisin, olisin monelle jo tosi hyvä esihenkilö.

(mies 32 v., 2 vuotta esihenkilönä)

Esihenkilöcoaching tuki työyhteisövalmennuksen onnistumista, sillä konsultti haastoi minua voimakkaasti havaitsemaan omia kehityskohteitani esihenkilönä ja hakemaan parempia toimintatapoja koko työyhteisön hyväksi.

En vieläkään tajua, miten pystyt aina sanoittamaan johtamistapahtumat niin, että ymmärrän, mitä ja miksi teen jotenkin ja mitä muut ihmiset miettivät. Jotenkin sitä on itse niin sokea.

Voi kun kaikki saisivat mahdollisuuden tällaiseen. Että jokaisen pomo tajuaisi valmennuksen hyödyt. Ja että kaikki uskaltaisivat lähteä penkomaan itseään ja katsomaan peiliin.

Share This